Smak och kvalité

Om oss

Mixum är det tidigare familjeföretaget som vuxit upp till att bli en modern och mångsidig matproducent med mer än 100 anställda och en viktig del av Greenfood koncernen med verksamhet i 7 länder.

Vi levererar idag vår mat, t.ex. pastablandningar, majonnäsbaserade röror, grynsallader, ägg, vegangrytor och mycket mer till hela Norden (förutom Danmark & Island) men även till Frankrike och Tyskland.

Mixums signum är smak och kvalitet, vi ruckar aldrig på dessa grundpelare, våra produkter skall alltid vara goda och fräscha! På kvalitets och miljö-sidan är vi certifierade enligt FSSC22000, ISO 14001 samt även för KRAV och EU-ekologisk produktion.

På ett år producerar vi 3000 ton kokt pasta, det motsvarar ca 300 fullastade långtradare. Vår toppmoderna anläggning i Motala ligger bra till mitt emellan Stockholm och Göteborg med närhet till E4:an.

Kokt
pasta

3000

kg/h

Majonnäsbaserade
sallader

1000

ton/år

Antal kokta
skalade ägg

16200

kg/h

Vår
omsättning

300

mkr/år

Tillsammans skapar vi guldkant på tillvaron

Vi är engagerade

• Vi är stolta över det vi gör.
• Vi bemöter utmaningar med lösningar.
• Vi är lojala mot företaget.
• Vi är flexibla.

Vi samarbetar

• Vi respekterar varandras olikheter.
• Vi främjar delaktighet.
• Vi ställer upp för varandra.

Vi kommunicerar

• Vi ger tydlig och konstruktiv feedback.
• Vi lyssnar på varandra.
• Vi har ett tillitsbaserat ledarskap.
• Vi gillar läget eller gör något åt det.

Vi tar ansvar

• Vi är innovativa för att skapa hållbar tillväxt.
• Vi har högt uppsatta kvalitets och miljömål.
• Vi hushåller med våra och jordens resurser.

Viktiga årtal

Bröderna Franzén representerar Mixums premiumprodukter med noggrant valda ingredienser för en sofistikerad smakupplevelse. Salladsköket erbjuder prisvärda säsonganpassade basprodukter, medan PF Food är det populära varumärket för kokta ägg på restauranger, kaféer och salladsbarer i Sverige.

1989

Vätterägg bildas av Familjen Franzen.
10 anställda.

1992

Första anläggning på Turbinvägen i Motala etableras.

1996

Utbyggnation.

1999

Namnbyte till Mixum AB
25 anställda.

2004

Vårt egna varumärke Bröderna Franzéns lanseras i dagligvaruhandeln.

2009

Anläggningen brinner ned!

2010

Nya Fabriken står klar! 4000kvm.

2014

Fabriken byggs ut till 5600kvm.

2015

Greenfood-koncernen köper Mixum.

2018

Fabriken byggs ut till 8100kvm.

2019

Mixum omsätter ca 250MSEK.
120 anställda.

2021

Nytt reningsverk för att minska våra utsläpp.
Vi utökar återvinningen från våra kylanläggningar.

2022

Installation av Motalas största solcellsanläggning 350 KWp.